Föreningens hemsida

Din förening har rätt till en kostnadsfri hemsida via SÖU. Adressen till hemsidan är i formen www.foreningensnamn.sou.fi, exempelvis www.sidjarvuf.sou.fi.

Lösenordet och era inloggningsuppgifter har meddelats till föreningens kontaktperson. Om ni av någon anledning inte vill ha en hemsida eller vill använda er av ett annat system kan ni välja att ha sidan ni får från SÖU opublicerad.

Hemsidan är uppbygd enligt en mall som skapats av tjänsteleverantören Webbhuset. Det finns många möjligheter att ändra utseende på hemsidan genom att använda sig av stilbyggaren. SÖU bistår gärna föreningarna med support för hemsidan.

 

Moduler på hemsidan

På hemsidan finns flera moduler tillgängliga, varav några presenteras närmare nedan. Besök gärna SÖU:s mallhemsida för att bekanta er närmare med hemsidesystemet. Observera att det är den gamla sidmallen som presenteras där. Den nya sidmallen innehåller samma funktioner men är anpassad för mobiltelefoner. Bekanta dig med den nya sidmallen HÄR.

 
Evenemangskalender
På hemsidan finns en evenemangskalender som går att aktivera. I kalendern kan ni sätta in olika evenemang och aktiviteter. När ni matar in information finns två möjligheter att välja mellan: att informationen enbart syns på er hemsida (icke-publikt evenemang) eller att den även visas på andra ställen (publikt evenemang). Om ni väljer att den ska visas på andra hemsidor syns t.ex. er loppis, revy, ungdomsdans på SÖU:s hemsida, alltså gratis marknadsföring för er. HÄR kan ni se hur evenemangskalendern ser ut.
 

Platsbokning
Med hjälp av modulen Platsbokning kan föreningen skapa ett online bokningssystem för sina evenemang. Genom platsbokningssystemet kan potentiella besökare gå in på hemsidan och boka sina egna platser i form av t.ex. en stol på en revy/teaterföreställning, en mässmonter, en plats vid en middag eller ett bord på loppis i föreningshuset. HÄR kan ni se hur modulen för platsbokning ser ut då den är i användning.

 
Bokningsförfrågan

Modulen Bokningsförfrågan kan användas av föreningar som vill hyra ut sina fastigheter eller motsvarande. Via en bokningskalender kan besökare på hemsidan se när lokalen är bokad/ledig och enkelt skicka in en elektronisk bokningsförfrågan. HÄR kan ni se hur modulen ser ut på hemsidan.