Webbpaketet

 

Din förening har rätt till en egen hemsida. SÖU har ett avtal, det så kallade förbundswebbpaketet, med Webbhuset. Det innebär att din förening får en gratis hemsida med adressen www.foreningensnamn.sou.fi, exempelvis www.sidjarvuf.sou.fi. Lösenordet och era inloggningsuppgifter har meddelats till föreningens ordförande eller kontaktperson. Vänligen kontakta oss om ni inte har nåtts av informationen.

Om ni av någon anledning inte vill ha en hemsida eller vill använda er av ett annat system kan ni välja att ha sidan ni får från SÖU opublicerad. I vilket fall som helst behöver ni bekanta er med systemet. Där finns även en del funktioner som bör användas även om ni inte har hemsidan publik/publicerad.
 

Funktioner på hemsidan:

  • Intranät
  • Evenemangskalender
  • Föreningsverktyget
  • Platsbokning
  • Bokningsförfrågan
  • Bokföringsprogram och medlemsregister

Mer information om de olika modulerna finns till vänster under fliken "Funktioner på hemsidan".

 

Hur får jag då allt detta till min förening?

Alla föreningar har färdigt en hemsida och ordförande eller föreningens kontaktperson har fått inloggningsuppgifter. Om inloggningsuppgifter saknas kan ni när som helst kontakt SÖU och få nya uppgifter. Under er hemsida får ni tillgång till alla ovannämnda funktioner.

Gällande bokföringsprogram och medlemsregister ska de aktiveras skilt. Kontakta SÖU och meddela vilket program ni önskar så ser vi till att ni får ett konto skapat åt er.

 

Om allt är krångligt och svårt, vem ska vi kontakta?

Om någonting är svårt eller inte fungerar som det ska finns det hjälp att få. För att aktivera produkter eller återfå lösenord kan ni kontakta den områdesansvariga på SÖU. Förbundet har även gjort upp en manual för föreningsverktyget.