Aktuella bidrag

27.01.2020 kl. 10:23
Det nya året är ett utmärkt tillfälle att testa något nytt i föreningen. Ta chansen och ansök om bidrag för er verksamhet från någon av finansiärerna som har ansökningstid just nu.

Januari

KulturÖsterbotten - projektbidrag för regionala projekt.

Aktion Österbotten - temaprojektet Feelgood-invest för att skapa en större gemenskap i byn, få med olika typer av invånare och skapa generationsöverskridande verksamhet (21.1-6.3).

Museiverket - bidrag för kulturarv och kulturmiljöer (7.1-14.2)

 

Februari

Konstsamfundet - bidrag för bl.a. kulturverksamhet, musik och teater. Särskilt prioriteras barn- och ungdomsverksamhet och förnyelse inom föreningslivet. 

Aktiastiftelserna/Sparbanksstiftelserna - understöd för bl.a. kulturaktiviteter, hembygdsarbete, barn, unga och idrott.

Harry Schaumans Stiftelse - bidrag för vetenskap, utbildning och kultur på svenska i Österbotten.

 

Fortlöpande ansökningstid

Eugène, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse - understöd för litterär och kulturell verksamhet som främjar det finlandssvenska kulturlivet, främst i form av projektverksamhet.

Svenska folkskolans vänner - för utbildning, kultur och fri bildning.

SÖU

Sommarjobbare till föreningen

Vill ni anställa en sommarjobbare till föreningen? Vasa Andelsbank bekostar sommarjobb för 20 ungdomar i allmännyttiga föreningar. Ansökningstiden för föreningar avslutas 28.2.

Sportlovsprogram i föreningarna

Våra medlemsföreningar erbjuder mycket roligt sportlovsprogram under den kommande veckan. Besök en förening och gå på revy, bio, friluftsdag, pyssel, disco eller fest!

Stöd för produktion och marknadsföring av amatörteater 

FSU-amatörteatergrupper kan nu ansöka om produktions- och marknadsföringsstöd för vår- och sommarpjäser som uppförs under tiden 1.3-31.8 .

MGP söker nya stjärnor

Känner du någon som är 8-15 år och gillar att skapa egen musik, sjunga eller dansa? Då ska de anmäla sig till MGP 2020!

Nominera välrenoverade föreningshus

Känner du till ett föreningshus som renoverats på ett särskilt bra sätt? Finlands hembygdsförbund belönar ett hus vars renovering medfört ökad användning av byggnaden, och som skulle kunna utgöra en förebild också för andra föreningar. Nominera mottagare av Hederspriset för bra renovering fram till slutet av mars.