SÖU flyttar verksamheten online 

Trots att det inte går att träffas fysiskt nu försöker vi ändå upprätthålla verksamhet. Kan man inte traffas på riktigt får man traffas på nätet. Välkommen med på våra föreläsningar och seminarier, både lättsammare och tyngre. Alla föreläsningar är gratis, öppna för alla, och startar 19.00. Nedan finns kort info om alla föreläsningar samt länkar till respektive anmälan med mer info om hur det fungerar tekniskt och praktiskt. 

 

Onsdag 1.4 kl. 19 Alfred Backa – Musikalverkstad

Alfred Backa livesänder och skriver en ny musikal! Tittarna påverkar innehållet via chatt. Varning för grötrim och ekivoka skämt.

 

Tisdag 7.4 kl. 19 Anna Bertills – Föreningens synlighet och varumärke i kristider 

Under kriget dansade man i smyg. Man träffades i föreningslokaler och bröt mot förbuden om att samlas. Det fungerar inte i den kris vi nu upplever eftersom viruset är ett helt annat hot. Anna föreläser om hur man bygger en förenings varumärke och synlighet även i kristider.

 

Onsdag 8.4 kl. 19 Dialog – Väck upp teaterkroppen efter vintern

Kom med på workshop med Dialog. Vi förbereder scenkroppen inför sommaren genom att öva på olika scenuttryck och kroppsspråk.

 

Tisdag 14.4 kl. 19 Steven Frostdahl – Samverkan mellan kommunen och tredje sektorn

Steven Frostdahl är känd som politiskt aktiv på både lokal- och riksplan. Han har tidigare även varit verksamhetsledare på SÖU. Under hans föreläsning kommer han ta upp hur tredje sektorn och kommunen kan samverka med varandra.

 

Onsdag 15.4 kl. 19 Isa Lindgren-Backman – Master class i musikaler

Allt du vill veta om musikaler, hur det är att studera i London och jobba på olika språk i Finland. Deltagarna får fråga vad de vill, på förhand eller live. När alla frågor är besvarade blir det en snabbkurs i musikalsångtolkning.

 

Torsdag 16.4 kl. 19 Anci Holm – Samverkan mellan kommunen och tredje sektorn 

Anci berättar utgående från sina egna erfarenheter om exempel på hur tredje sektorn kan samverka med kommunen. 

 

Tisdag 21.4 kl. 19 Pörtom UF – Verksamhet i byar utan service 

Pörtom är en by där servicen inte finns i överflöd. Därför har ungdomsförening tänkt utanför boxen i många sammanhang. De berättar vad de gjort för att hålla igång servicen i byn och vad de ordnar för evenemang för att höja gemenskapen i byn. 

 

Onsdag 22.4 kl. 19 Axel Åhman – Liti snack

Axel Åhman är inte bara en tredjedel av humorgruppen KAJ, han är även författare. Axel läser ur sin pinfärska bok och berättar om skrivande och produktion i allmänhet och för KAJ i synnerhet.

 

Torsdag 23.4 kl. 19 Malin Averstad Ryd – Jämlikhet och inkludering i föreningslivet

Malin Averstad Ryd från Make Equal ger en inspirerande och kunskapshöjande föreläsning om jämlikhet och inkludering i föreningslivet. Föreläsningen går på ett grundläggande sätt igenom begrepp som jämställdhet, jämlikhet och inkludering. 

Föreningsexempel: Övermalax UF, berättar om hur de tänker kring inkludering och hur deras verksamhet ser ut. 

 


Påverka kursutbudet!

SÖU ordnar kurser enligt medlemmarnas behov med ett minimi deltagarantal på 7 personer. Har ni intresse eller behov av någon kurs som inte är aktuell just nu, vänligen kontakta malin(at)sou.fi.

HÄR kan ni läsa SÖU:s kurskatalog.