Info till teater- och revyföreningar

30.01.2020 kl. 12:39
Revysäsongen är i full gång och sommarteatrarna har börjat ladda inför sommaren. Den österbottniska publiken är verkligen bortskämd med fina produktioner, ni gör det bra! Här kommer lite smått och gott som berör SÖU:s revy- och teaterföreningar.

 

Teaterstatistik för 2019
Spelade er förening en revy, fars, spex, sommarteater eller någon annan teater under 2019? Då är det dags att lämna in teaterstatistiken till Finlands Svenska Ungdomsförbund. FSU samlar varje år in statistik över alla teaterföreställningar som spelas av våra medlemsföreningar. Genom att lämna in teaterstatistiken har er förening möjlighet att ansöka om produktionsbidrag för kommande pjäser. Teaterstatistiken för verksamhetsåret 2019 kan nu fyllas i HÄR. Observera att statistiken ska lämnas in senast 18.2.2020.


ÅPSCEN 2
I höst kommer SÖU:s populära workshopdag för revy- och teaterintresserade att ordnas igen. Under dagen kommer vi att erbjuda en mängd olika workshoppar och föreläsningar som behandlar olika områden inom teater och scenkonst. Vi kommer att boka föreläsare utgående från feedbacken från deltagarna efter den första upplagan av ÅPSCEN år 2018, men vi tar gärna emot nya förslag på teman som skulle intressera amatörteaterfältet. 

Varken plats eller tidpunkt är bestämt ännu, men vi vill gärna ordna workshopdagen hos en förening som har någon form av teaterverksamhet. Det behöver finnas tillräckligt med utrymme så att det är möjligt att hålla tre olika workshoppar samtidigt, samt möjlighet att servera lunch och kaffe. Vill er förening vara värd för ÅPSCEN 2? Ta kontakt med caroline@sou.fi så kan vi diskutera!


Revysvep i ÖP
ÖP har tyvärr inte möjlighet att recensera alla revyer, men vi vill gärna uppmärksamma revyerna med ett bildsvep i nästa tidning som utkommer lördagen den 28 mars. Ni föreningar som ännu inte har skickat in en bild får gärna mejla en åt caroline@sou.fi. Ange fotografens namn och namnen på personerna som syns på bilden. Tack på förhand!


Kvinnorna bakom mask och kostym på Wasa Teater
Nu har alla som är intresserade av mask och kostym möjlighet att se hur proffsen jobbar på Wasa Teater. Maskör Anna Vesterback visar hur man förvandlar en skådespelare till en rollkaraktär med hjälp av mask och kostym, och hon delar med sig av sina hemligheter. Belinda Fridlund och Hanna Enlund från kostymateljén berättar om Bomullsängelns kostymdesign och vilka finesser de använt sig av för att skapa teatermagi. Deltagarna får se Carola Saréns förvandling med mask och kostym inför kvällens föreställning av Bomullsängeln. 
Inträdet är fritt, men boka din plats! Sista anmälningsdag är 5.2. 
Boka via länken HÄR


Hälsningar,
SÖU:s personal

 

SÖU

Stöd för produktion och marknadsföring av amatörteater 

FSU-amatörteatergrupper kan nu ansöka om produktions- och marknadsföringsstöd för vår- och sommarpjäser som uppförs under tiden 1.3-31.8 .

MGP söker nya stjärnor

Känner du någon som är 8-15 år och gillar att skapa egen musik, sjunga eller dansa? Då ska de anmäla sig till MGP 2020!

Nominera välrenoverade föreningshus

Känner du till ett föreningshus som renoverats på ett särskilt bra sätt? Finlands hembygdsförbund belönar ett hus vars renovering medfört ökad användning av byggnaden, och som skulle kunna utgöra en förebild också för andra föreningar. Nominera mottagare av Hederspriset för bra renovering fram till slutet av mars.

Aktuella bidrag

Det nya året är ett utmärkt tillfälle att testa något nytt i föreningen. Ta chansen och ansök om bidrag för er verksamhet från någon av finansiärerna som har ansökningstid just nu.